A new way to discover Ibiza

  • Active
  • Nature
  • People
  • Art

Als je denkt alles al te hebben gezien in Ibiza-stad, think again! Ontdek Ibiza-stad opnieuw met een privétour op 100% duurzame fietsen van Bamboo Bikes.

Als je denkt alles al te hebben gezien in Ibiza-stad, think again! Bamboo Bike Tours neemt je mee door alle hotspots van Ibiza tijdens een exclusieve fietstour door de prachtige straatjes van Ibiza-stad en vlakbij Dalt Vila, fietsend door het bruisende Marina Botafoch en fiets door het natuurgebied van Pacha. Huh, what? Ja echt, see it and believe it!

We ontmoeten fietsguide Marco op een warme donderdagochtend in maart in hartje Ibiza, waar hij de e-bikes klaarmaakt voor een privétour richting Talamanca. ‘’Beetje olie op de remmen en de banden checken, de vaste routine voor deze tour. Een helm is hierdoor niet nodig!’’ zegt Marco lachend. Hij kijkt uit naar deze fietstour, vooral als mensen aangeven dat ze iets extra’s willen ‘’Met deze keer als eindstop een flesje cava bij Grand Café Cappuccino, wil dit koppel graag. Doen we dat toch gewoon!’’.

Coveredlocals

Vertel eens, wat is Bamboo Bike Tours precies? ‘’Wij zijn het eerste bedrijf in Europa dat privé fietstouren aanbiedt op duurzame fietsen, gemaakt van 100% bamboe. We zijn begonnen in Barcelona en sinds 2021 zitten we ook op Ibiza. De geheime plekjes van Ibiza stad, dat is wat we willen laten zien. We bieden privé tours aan, waarbij ik het belangrijk vindt dat ik iets unieks laat zien aan mensen die Ibiza al goed kennen. Marco runt nu de vestiging Bamboo Bikes Ibiza en op dit moment hebben zij meer dan 15 Bamboo Bikes, waaronder ook elektrische velos. Het is niet te missen hoeveel passie hij uitstraalt: ‘’Ik zie het als een uitdaging om telkens mensen te verrassen met nieuwe insider tips, die zelfs de échte Ibiza-gangers nog niet kennen.’’

Wanneer je kiest voor een privé fietstour door Ibiza stad, ontdek je met de professionele fietsguide die alle ins- en outs kent van Ibiza en de oude stad Dalt Vila. Wanneer je Ibiza-stad al op je duim kent, is deze tour eigenlijk nog interessanter. Krijg alle highlights mee van de geschiedenis en opbouw van Ibiza, de street art cultuur, de hippiecultuur en de natuur in en rondom Ibiza-Stad. Perfect voor degenen die op zoek zijn naar een outdoor activiteit, maar niet de hele dag onderweg willen zijn. ‘’Op de fiets zie je de stad vanuit zo'n ander perspectief en kom je op plekken die je als voetganger niet snel tegenkomt. Wij doen niet alleen fietstouren in Ibiza-Stad, maar ook touren richting Jesús of naar Playa D'en Bossa.’’ Deze touren zijn wel voor de echte die-hards, want dan zijn we ongeveer 4 á 5 uur onderweg.

Ultieme vrijheidsgevoel

Wat heeft jou naar Ibiza gebracht? ‘’Ik ben 9 jaar geleden voor het eerst met mijn vriendin op Ibiza aangekomen. Wat ik heb ontdekt aan Ibiza is de rust, de natuur en het ritme van Ibiza. Dat is niet te omschrijven, dat voel je zodra je hier bent. Hier geniet ik van de kleine dingen en de vrijheid die ik hier heb. Ik heb hiervoor 8 jaar als internationaal transportplanner gewerkt, waarbij ik na deze acht jaar samen met een compagnon op het punt stond om een jarenplan contract te tekenen. Alles was rond en slechts mijn krabbeltje was nodig, maar ik heb me op het laatste moment teruggetrokken. Het idee om jarenlang aan iets vast te zitten benauwde mij ontzettend. Ik wil vrij zijn in wat ik doe, en dat ultieme vrijheidsgevoel wordt op Ibiza versterkt.’’

Terwijl Marco de fietsbanden oppompt voor vertrek vertelt hij verder: ‘’Voor mij is Ibiza een combinatie van balans en verbinding. Mensen op Ibiza zoeken elkaar op, vieren het leven. Voor mij is Ibiza echt de balans tussen verbinden en leven vieren. Je weet soms niet hoe het loopt en dat maakt hier ook niet uit, ik ga hier echt mee in het ritme van Ibiza. Zo hoort voor mij het leven ook te zijn!’’ zegt hij lachend. En gelijk heeft ‘ie!

Steentje bijdragen

Bekend is dat er nog veel kansen liggen in Spanje om duurzamer te leven, zoals het minder gebruik van plastic, het supporten van elektrisch rijden en gebruik van zonnepanelen. Marco vindt het belangrijk dat er aandacht wordt besteed aan minder autogebruik en minder uitstoot op Ibiza, vooral in het hoogseizoen. ‘’Bijna alles op Ibiza gaat en moet met de auto, dus ik vind het mooi dat ik met Bamboo Bike Tours kan bijdragen aan een schoner eiland. Een fiets stoot niks uit, en daarnaast worden de Bamboo Bikes op een milieuvriendelijke manier geproduceerd, waarbij bijna elk onderdeel gemaakt is van bamboe. Door het fietsen blijf je in beweging, iets dat je ook duidelijk minder doet wanneer je alles met de auto moet doen.’’

Elke fiets van Bamboo bikes is daarbij uniek, 100% handgemaakt onder goede arbeidsomstandigheden, tegen een eerlijke prijs en met enkel onderdelen van high-quality. Kijk, dat fietst toch een stuk lekkerder! Naast het produceren van bamboe fietsen en de privé fiets touren organiseren, zetten zij zich ook in voor lokale ondernemers op Ibiza door middel van samenwerkingen én investeert met een deel van de opbrengst gaat naar sociale projecten voor jongeren in de armere wijken van Barcelona. Hierbij fiets je dus ook een voor een goed doel, win-win!

Heb je na dit verhaal helemaal zin gekregen om Ibiza-stad opnieuw te ontdekken? Wij boeken graag een privé tour voor jou en je geliefden bij Bamboo Bikes! Liever zelf op pad? Dan is deze über moderne bicyclette ook te boeken aan huis, in jouw villa! Reserveer wel op tijd, zeker met een grote groep, want de Bamboo Bikes zijn erg populair - ready, set… go!

Wist je dat…

Wij als Covered het ook ontzettend belangrijk vinden om iets terug te doen aan de Ibiza natuur en klimaat? In samenwerking met huiseigenaren, lokale boeren en hopelijk ook samen met jou dragen wij een stukje bij aan het herstellen wij de natuur op Ibiza door het planten van olijfbomen. Daarnaast stimuleren wij de Covered huiseigenaren om zo veel mogelijk te verduurzamen en zetten wij ons in een stukje sociaal ondernemerschap. Ieder jaar willen we een familie die het wat minder heeft gelukkig maken met een volledig verzorgde trip naar Ibiza. Lees meer over wat wij doen op onze Duurzaamheidspagina.

Schrijf je in voor leuke updates en exclusieve kortingen.

Share the love!

Wij van Covered doen niets liever dan verhalen en geheimen van Ibiza delen, maar we worden zelf ook graag geïnspireerd! Dus als je een goed verhaal te vertellen hebt, een hidden gem of iets inspirerends over Ibiza weet, laat het ons weten via:

[email protected]