People
Active
spirituality

Lauren Lee, reisde de hele wereld rond, maar voelde zich nooit ergens echt thuis... tot ze besloot zich te nestelen op Ibiza, waar ze een thuis in zichzelf vond.


Je kunt je op elk moment uitschrijven

Altijd al eens yoga willen proberen? Het is geen geheim dat Ibiza een geweldige plek is voor yoga, maar waarom? Wij vroegen Lauren wat Ibiza zo'n spiritueel en speciaal eiland maakt.

We ontmoetten Lauren na haar les in Noah's Garden, in San Lorenzo. In deze prachtige serene tuin met paarden, fluitende vogels en wilde bloemen geeft Lauren les. Een groot contrast met waar Lauren vandaan komt. "Ik ben opgegroeid in Boston, in de Verenigde Staten. Ik heb altijd een groot verlangen gehad om te reizen. Altijd, altijd, altijd” zegt Lauren lachend. "Ontsnappen aan de winter, mezelf willen uitbreiden en nieuwe mensen ontmoeten, op nieuwe plekken zijn. Ik was altijd al een traveler".

13. Covered Yoga 0005 Min

En hoe is je yoga journey begonnen? "Ik begon met yoga toen ik 18 was. Ik werkte als serveerster en moest mezelf door de universiteit slepen.. Om eerlijk te zijn, ik was nooit volledig geïnspireerd door het openbare schoolsysteem en mijn opleiding. Ik heb sociologie gestudeerd, but I rebelled most of my life. Ik ging het pad van drugs en alcohol op, maar gelukkig vond ik yoga op zeer jonge leeftijd". 

"Ik werd niet uitgedaagd of uitgenodigd om als mens dieper in mezelf te gaan. Maar ik wilde altijd zoveel mogelijk geld sparen, zodat ik zodra ik afgestudeerd was, kon doen wat ik wilde. Dit was een afspraak met mijn ouders. Ik studeerde af aan de universiteit en kocht een one way ticket naar India". 

Lauren Lee Yoga

Waarom India? "Ik voelde een sterke aantrekkingskracht tot India, zelfs voordat ik begon met yoga. Toen ik eenmaal yoga beoefende begreep ik dat dit de oorsprong van yoga was. Ik denk dat wanneer we echt luisteren naar ons hart, er boodschappen naar boven komen en vaak weten we dan niet vanuit een cognitieve ruimte.. 'Oké, waar leidt deze stap me naartoe of waarom voel ik dit'. Maar het is intuïtie, het is luisteren naar het lichaam en naar datgene waartoe je je geroepen en aangetrokken voelt". 

Lauren is 4 jaar in India gebleven. "Ik ging naar Zuid-Goa en deed een werk uitwisseling in een yoga retreat centrum. Ik was gewoon.. pffff.. blown open! Ik ging met een rugzak, ik had de minste spullen die ik ooit in mijn leven had gehad, sprak de taal niet, ik had geen idee waar ik heen ging, ik kende niemand. Nu kijk ik terug op dat moment en denk: wow, wat was ik moedig! Ik zou mezelf wel willen knuffelen op die leeftijd!"

Lauren Lee Yoga

"Al heel snel besloot ik dat dit iets was waar ik een permanente levensstijl van wilde maken. In tegenstelling tot - ik ga gewoon voor een paar maanden of een week op vakantie. Ik had zoiets van nee nee nee, dit kan een levensstijl worden. Ik wil blijven reizen, mezelf ontdekken en me inzetten voor yoga". 

Klinkt als een droom! Dus toen begon je met lesgeven? "Ik deed mijn yoga lerarenopleiding het tweede jaar dat ik terugging naar India, ik begon een dag later met lesgeven en de rest is geschiedenis. Na 4 jaar in India heb ik 10 jaar gereisd, vrij nomadisch. Ik was altijd actief aan het lesgeven en retreats aan het organiseren". 

Lauren Lee Yoga

Ben je nu een beetje meer gesetteld op Ibiza? "Ja, na 10 jaar gereisd te hebben, maakte ik weer een hele grote verandering door. Het was een groot moment in mijn leven. Ik heb nooit ergens ter wereld een gevoel van thuis gevoeld, zelfs niet waar ik vandaan kom. Ik kom al 10 jaar op Ibiza. Maar het het was een eye-opening moment in 2019. Ik was op dat moment op Bali.. Ik dacht dat Bali het eiland was waar ik wilde zijn. En toen realiseerde ik me, nee, het is Ibiza. Het was een gevoel".

Dus een thuis afterall? "Ik heb Vipassana meditatie beoefend, 10 uur per dag, 10 dagen lang in stilte. Het was uitdagend, confronterend.. geen enkele hoeveelheid oefening kan je daarop voorbereiden. Een van mijn grote lessen daaruit was, dat ik elke dag stilte nodig heb. Vanaf dat moment ben ik begonnen met mijn eigen persoonlijke oefening in meditatie. Het is iets dat me een gevoel van thuis heeft gegeven, in mezelf, ondanks dat ik al zoveel jaren reis en geen fysieke uitdrukking heb van wat thuis voor mij is. 

Lauren Lee Yoga

Wat is er zo magisch aan Ibiza? "Er zijn veel dingen aan Ibiza die het maken tot wat het is. Voor mij is de magie niet alleen de prachtige natuur waar we mee gezegend zijn, het water, het land, de kruiden, de wilde bloemen.. het voelt als een gift from the feminine.. de zonneschijn van de Middellandse Zee. Als je door het bos loopt kun je een salade maken met alles wat je daar vindt. Het is magisch.

"Het andere aspect voor mij is de community. Er zijn gemeenschappen over de hele wereld, maar ik heb op veel verschillende plaatsen gewoond en ik heb nog nooit een gemeenschap gevonden die zo geworteld en geïntegreerd is als ik hier op Ibiza. Mensen van alle verschillende nationaliteiten.. dat is een van de grootste redenen waarom Ibiza magisch is. Iedereen is echt geroepen naar dit eiland. Ze weten misschien niet waarom ze komen. Maar het is alsof hun eigen energie die ze naar het eiland brengen speciaal is. Het eiland omarmt je, de vleugels nemen je op als je voorbestemd bent om hier te zijn, of ze brengt al je schaduwen en shit naar de oppervlakte en je kunt het niet aan en vertrekt. Er is een bereidheid om hier te zijn, en een openheid en kracht om op dit eiland te leven. En dan voedt het je, dan komt de abundance en de schoonheid en de liefde". 

Lauren Lee Yoga

De meeste mensen die we tot nu toe hebben geïnterviewd benoemden deze Ibiza magie! "Het eiland is gebouwd op kristallen, op quartz. Alleen al de magnetische energie van de rotsen, al deze goddelijke vrouwelijke energie is heel helend" legt Lauren uit.

Wat voor soort yoga geef je? "Anusara is een lijn die ik leer vanuit het Kashmir Shaivisme, wat een tantrische lijn is met hatha gebaseerde alignment flow. Het is een eerbetoon aan de integratie tussen mannelijk en vrouwelijk. Het wordt gedaan op een zeer specifieke, zeer verfijnde, geavanceerde maar zeer toegankelijke manier. Het gaat allemaal over het creëren van een gezonde container, het uitlijnen van je fysieke lichaam zodat je de kleine kanalen kunt openen om toegang te krijgen tot het subtiele lichaam, om het hart te openen en te ontwaken. Een van de waarden van anusara is authenticiteit, elke leraar heeft zijn eigen flow".

Lauren Lee Yoga - Covered Ibiza

Zie je een grote verandering in het leven van de mensen die je lesgeeft? "Absoluut! Dat is de reden waarom ik les blijf geven. Ik denk dat er een aantal van de meest eenvoudige manieren zijn om onszelf te genezen en we vergeten dat. Het is beweging, adem, hydratatie, goed eten en slapen. Elke keer dat je naar de mat komt is een kans om onze kracht als mens te herinneren. En ook al voelt het op het moment niet zo, na verloop van tijd bouw je je spieren niet alleen fysiek maar ook emotioneel op en leer je hoe je how to respond versus react. Niet alleen op de mat maar ook in je leven”. 

“Maar in het begin is het erg uitdagend en confronterend. Er is een heleboel zuivering die je moet doormaken. Blijf gewoon terugkeren naar de mat en vertrouw erop dat het een proces is, dat de verbinding met jezelf over een periode van tijd komt. Je kunt misschien wat makkelijker in slaap vallen, of je kunt wat geduldiger zijn met je kind". Dus het geeft niets als je een stijve hark bent? "Yoga heeft niets te maken met lenigheid. Het is zoveel meer dan dat. Ik zeg altijd, als je kunt ademen, kun je yoga doen. Het is de bereidheid om bij jezelf te zijn en te ademen, wat er ook gebeurt".

Yoga Lauren Lee

Maar je bent ook een business coach. "Dat is ook allemaal heel organisch ontstaan,'' zegt Lauren lachend. "Dharma is de natuurlijke ontplooiing van ons doel en hoe we hier echt zijn om de wereld te dienen. Het is niet één ding dat we doen. Het leidt je steeds naar je hogere intentie. Yoga is de basis ervan. Ik realiseerde me niet eens dat ik een ondernemer was, maar ik had veel mensen die me vroegen: oh wauw, hoe heb je je retreat gecreëerd? Hoe ben je voor jezelf gaan werken en al die kleine vragen, dit is een van de lessen van dharma, wanneer je jezelf openstelt en echt in harmonie bent met de kansen die het universum brengt".

En hoe help je ondernemers? "Ik noem het mentorschap. Ondernemingen vanuit het hart zijn niet alleen duurzaam omdat ze geworteld zijn in een hogere intentie, maar er is ook een natuurlijke evolutie die plaatsvindt. Ze zijn voortdurend in ontwikkeling omdat wíj voortdurend in ontwikkeling zijn. Dus er is een proces van verfijning dat op natuurlijke wijze plaatsvindt. Ik heb veel cliënten die zich willen verfrissen. I love it, I am very passionate about it"

Ontwerp Zonder Titel (4)

We hebben gehoord dat je wel van een feestje houdt.. Lauren begint hard te lachen. "Wie heeft je dat verteld?!.. Maar ja ik hou van feesten” geeft Lauren glunderend toe. “En hoe ouder ik word hoe meer ik mezelf de volledige vrijheid geef om geheel te genieten in mijn menselijkheid. Ibiza is een zeldzame plek waar je al deze dingen kunt belichamen". 

Any party tips? "De beste feestjes zijn degene waar niemand ooit heen zal kunnen. Ze worden georganiseerd door de familie, alleen door de gemeenschap. De feesten die wij organiseren. Er zijn zoveel getalenteerde mensen op het eiland die muzikanten zijn, dj's.. dan hebben we onze vrienden die kunstenaars zijn, zij brengen de installaties, vrienden die chef-koks zijn en zij bereiden het eten voor. Het is absoluut geweldig en het is gebaseerd op de gemeenschap, het is een co-creatie. Als je eenmaal bent doorgedrongen tot de echte wortels van deze gemeenschap, kun je nooit meer ergens anders heen...". Helaas jongens, locals only. Maar ze gaf nog wel als tip dat er in Noah's Garden ook hele leuke feestjes gegeven worden.

Een algemene Ibiza tip dan? "Ik zou adviseren om de natuur in te gaan. Doe wat de locals doen, ga naar het strand, chill, neem een lekkere fles wijn mee. Een deel van de magie van dit eiland is to slow down, jezelf uit te nodigen in het ritme en het tempo van dit eiland. Kom niet met een bepaalde missie, just flow. We zeggen altijd als locals dat we in onze auto's leven, we hebben er van alles in liggen: yoga spullen, feest spullen, spullen voor als je moet gaan werken, veel extra random dingen... een wijnopener. Als je een prachtige uitnodiging hebt gekregen, ga gewoon. Vertrouw en luister naar wat goed voelt". 

Inna Shnayder @inna.shnayder 293 Min

Waar zie je jezelf over 10 jaar? “Ik zou graag een gezin hebben in de komende 10 jaar, dat zou geweldig zijn. Op dit moment ben ik veel programma's online en in persoon aan het cultiveren in het Binu instituut. Dat is een instituut in Mallorca. Hier kunnen studenten universitaire accreditaties krijgen. Het is een retreat centrum met therapeutische aspecten met Oosterse holistische praktijken: yoga, fysiologie, vrouwenstudies en ontwikkeling, maar ook lessen voor kinderen. Een hele grote visie. Het ontplooit zich langzaam en ik heb er vertrouwen in”. En na deze prachtige ontmoeting, wij ook.

Ben jij door dit verhaal geinspireerd om op vakantie een heerlijk moment voor jezelf te organiseren? Je bent van harte welkom bij drop-in lessen op maandag en donderdag. Tip: Blijf na de les hangen voor een heerlijke gezonde bruch in de prachtige tuin, bereidt door vriendelijke Ben! Maar eigenlijk nog veel leuker.. Covered klanten kunnen Lauren ook prive boeken! Individueel of voor groepen. Ze kan naar jullie villa komen voor een mooi begin van de dag, of wat dacht je van een sunset sessie ergens in de natuur met je vriendinnen? Neem contact met ons op via de service pagina, we kunnen nog veel meer leuke services voor jullie organiseren. 

Share the love!

Wij van Covered doen niets liever dan verhalen en geheimen van Ibiza delen, maar we worden zelf ook graag geïnspireerd! Dus als je een goed verhaal te vertellen hebt, een hidden gem of iets inspirerends over Ibiza weet, laat het ons weten via: