Hero image

Rewild

  • People
  • Active

Rewild: the process of undermestication. "We rennen, we kruipen, we springen, we schreeuwen. We laten het beest los voor een uur. Ik ben een teddybeer buiten de les om".

Even voorstellen..

Daniel Plant - niet je typische Ibiza hippie. Cheeky lach, coole bril, tattoos en een urban style. We zouden Danny omschrijven als een groot kind die lol trapt met zijn vrienden... voor de kost! Maar dat was niet altijd het geval.

Rewild Ibiza - Covered Ibiza

Paniekaanvallen

"Ik werkte 12 uur per dag en had 5 computer schermen. Ik verkocht olie in Londen. Ik had elke dag paniekaanvallen. Ik had paniekaanvallen tijdens het voetballen, wat een van mijn favoriete dingen is om te doen. Ik krijg kippenvel als ik eraan denk. Er was duidelijk iets mis, en ik wilde echt niet aan de medicatie. Ik heb altijd geweten dat het beter zou gaan als ik eens een fucking break zou krijgen. 

De alpha male industrie waarin Danny werkte, stond hem zowaar toe om te fitnessen tijdens zijn lunchpauze. "Ik ging naar de beste sportschool in Londen, Third Space. Binnen een maand was ik zowel fysiek als mentaal veranderd, ik miste geen dag". Danny verhuisde naar Ibiza in 2013, maar waarom Ibiza? "Het is overduidelijk een happy place. Ik kwam hier vroeger vaak om te feesten. Ik verhuisde en kon vanuit hier werken. Maar op een gegeven moment moest ik een beslissing nemen: terug naar een kantoor om mijn rol voort te zetten of hier blijven. Ik besloot te blijven”. Dus je kwam hier om te feesten.. je lijkt me niet het typische ‘San Antonio party type Engelse’. "Nee nee nee! Dat ben ik niet. Hoe meer we kwamen, hoe meer we naar het noorden gingen, naar verschillende stranden en naar Formentera. We vonden een andere kant van Ibiza".

Rewild Ibiza - Covered Ibiza

Ibiza accepteert je of het spuugt je uit

Ibiza is niet de eerste keer dat Danny in Spanje woont. "Ik ging naar de middelbare school in Malaga. Mijn eerste baantje was werken voor mijn vader op het strand, ik was de beach bed guy. Ook al was er nooit veel geld, er was een soort vrijheid... in Londen had ik het tegenovergestelde. Ik had veel geld maar geen vrijheid. Daar komt bij dat je ook beperkt wordt door het weer. Als het om 15.00 uur donker is, wat ga je dan doen met jonge kinderen? Ibiza accepteert je of het spuugt je uit. Ik heb het gevoel dat ik mijn plekje gevonden heb". 

Dus je kwam naar Ibiza voor een gevoel van vrijheid. Hoe ben je met Rewild begonnen? Wat ik hiervoor ook deed... Zodra ik stopte met sporten voor 3-4 dagen leek het alsof ik niet naar de sportschool ging. Ik ontmoette een jongen op een festival en na 5 dagen feesten zag hij er nog steeds uit alsof hij naar de sportschool ging. Ik vroeg hem hoe hij dit voor elkaar kreeg en hij vertelde me over crossfit. Since then I got the bug".

Rewild Ibiza - Covered Ibiza

Geen geld meer

Dus zo is Rewild begonnen? "Ik heb de sportschool voor mezelf gebouwd. Als je 30K uitgeeft aan een auto, zegt niemand iets. Maar als je hetzelfde bedrag uitgeeft aan een sportschool zeggen mensen 'oh wauw'. Maar waarom? Waarom is dat? Je lichaam is je voertuig, het enige dat je ooit zult hebben". 

Hoe ben je begonnen met het trainen van anderen? "Mijn eerste klant was de zoon van mijn tuinman, omdat hij mijn sportschool zag. Ik begon wat gratis trainingen te geven en langzaam begonnen er meer mensen te komen. Nu is het een succes maar ik heb ook dagen gehad dat ik de poorten opende en er niemand kwam opdagen. Ik heb een mooi huis maar ik kan het niet opeten. Ik kwam op een punt dat ik geen geld meer had. Je moet gewoon doorgaan, doorgaan".

“Mijn co-coach Johnny en ik zeiden; als we gewoon onszelf kunnen zijn, helemaal onszelf... niet iedereen zal ons leuk vinden maar daar streven we niet naar. Your vibe attracts your tribe. Degenen die wel terugkomen zijn degenen die we hier willen. Want dit is ook mijn thuis! En nu hebben we een zeer coole underground crowd. We zijn een beetje als een tribe. Mijn passieproject is mijn belangrijkste bron van inkomsten geworden". 

Rewild Ibiza - Covered Ibiza

Als je niet wilt feesten, waarom ben je dan hier?

Wat maakt Rewild zo speciaal? "De vibe en het gevoel van community, the banter. We hebben lol! Trainen in een team en met je vrienden... je wilt de ander niet teleurstellen en daardoor push je harder". Ex-ravers of ravers? “Er zijn een aantal DC10 hall of fame-ers hier.. producers, dj's". zegt Danny lachend. "Mensen met blauwe vinkjes achter hun naam.. Ik heb geen idee wie ‘t zijn haha! We laten allemaal onze ego bij de deur". 

Waarom zou het leuk zijn voor onze Covered klanten om een sessie bij Rewild bij te wonen? Het is een gezonde uitlaatklep. Veel sociale outlets draaien om alcohol en drugs. Achteraf voel je je er slechter door, terwijl je je hier beter door voelt. Dus... the party days are over for you? *Lange stilte* "Nee, the wheels come off every now and then". zegt Danny met zijn cheeky lach. "I’m not ready for a pipe and slippers”. Als je niet wilt feesten, waarom ben je dan hier? Mallorca is goedkoper en heeft beter internet... maar het is geen Ibiza". 


Rewild Ibiza - Covered Ibiza

Wederom iemand met een ontzettende passie voor wat hij doet. Als drukke vader traint Danny zijn local tribe elke ochtend, maar nooit meer dan 2 uur per dag. "Rewild is erg underground en dat willen we graag zo houden. Ik heb een zeer goede relatie met mijn buren en ook dat wil ik graag zo houden". Maar voor onze lucky Covered klanten is Danny bereid een uitzondering te maken! 

Rewild - een underground outdoor gym met geweldige workouts maar stiekem vinden we de mensen het meest geweldig. Een fantastisch leuke én gezonde ervaring voor je vriendengroep om het echte Ibiza te ervaren. Zorg ervoor dat je Shazam op je telefoon hebt geïnstalleerd... want Danny draait de heerlijkste nummertjes to get you psyched! Boek je sessie hier.

Schrijf je in voor leuke updates en exclusieve kortingen.

Share the love!

Wij van Covered doen niets liever dan verhalen en geheimen van Ibiza delen, maar we worden zelf ook graag geïnspireerd! Dus als je een goed verhaal te vertellen hebt, een hidden gem of iets inspirerends over Ibiza weet, laat het ons weten via:

[email protected]